Dierenkliniek
Julianadorp
Dierenarts J.P.A. Salet
van Foreestweg 107a
1787 BH   Den Helder
0223 - 64 52 00
Het spreekuur

Tijdens het spreekuur vindt het eerste onderzoek van uw huisdier plaats. Dit is de basis van de behandeling van uw huisdier; hier wordt de ernst van de klacht ingeschat, en een plan voor nader onderzoek of behandeling gemaakt. Wij streven ernaar u, als eigenaar, overal bij te betrekken; wij geven enkel adviezen, u beslist uiteindelijk zelf over de behandeling.  Daarom krijgt u uitleg over de aard van de aandoening en de mogelijkheden van behandelingen. Wij stellen een open communicatie op prijs. Als u vragen heeft over de adviezen, zeg het ons !


Op afspraak

Alle consulten en behandelingen geschieden volgens afspraak. Dit heeft voor u als client als voordeel dat er nauwelijks wachttijd zal zijn, geen overvolle wachtkamer waarin dieren elkaar bang maken, en altijd voldoende tijd voor uw dier.
Laboratorium

De kliniek is voorzien van een analyseapparaat waarmee de meest voorkomende bloedonderzoeken verricht kunnen worden. Daarnaast is er laboratorium apparatuur aanwezig zoals; microscoop, centrifuge en testkits voor urine, huid en ontlastingsonderzoek. Als bepalingen niet "in huis" gedaan kunnen worden, dan wordt het materiaal opgestuurd naar een gespecialiseerd laboratorium.

Anaesthesie

Een belangrijk aspect in de diergeneeskunde, omdat bij dieren nogal eens een verdoving nodig is om een behandeling uit te voeren. In de kliniek worden uitsluitend moderne middelen gebruikt met een ruime veiligheidsmarge en een snelle "recovery". Voor langdurige ingrepen wordt gebruik gemaakt van een inhalatie-narcose. Het is het beleid van de praktijk dat een patient pas naar huis mag als hij goed is bijgekomen.

Chirurgie

De algemene chirurgie behoort tot het pakket van de gezelschapsdieren praktijk. Hierbij moet gedacht worden aan; sterilisatie, tumorverwijdering, blaas- darm chirurgie en o.a. ooglidcorrecties. Ook ortopedische operaties, zoals botbreuken worden in de kliniek verricht. Soms doen zich operaties voor die beter door specialisten uitgevoerd kunnen worden, dan geven wij u het advies u tot een dergelijke specialist te wenden.

Rontgen

In de praktijk is een rontgen toestel aanwezig. Attributen en kennis voor de meest gangbare contrasttechnieken zijn aanwezig.
Een kleine praktijk

We zijn een kleine praktijk, namelijk een dierenarts, en (bij elkaar opgeteld) een fulltime assistente,  Dit heeft als groot voordeel een optimale communicatie in de praktijk; geen misverstanden en geen spraakverwarringen. In een groot bedrijf bestaat het gevaar van "langs elkaar heen werken" en "A weet niet wat B gedaan heeft", en vooral daar komen de medische missers van. Bij ons zijn de lijnen kort.