Dierenkliniek
Julianadorp
Dierenarts J.P.A. Salet
van Foreestweg 107a
1787 BH   Den Helder
0223 - 64 52 00
Seniorenzorg

Oudere dieren krijgen meer gebreken, sommige gebreken hebben een sluipend verloop: de kwaal bestaat al wel, maar valt "aan de buitenkant" nog niet op.  Met name nierproblemen zorgen in het beginstadium wel voor enige malaise bij de patient, maar de eigenaar van de hond of kat valt nog niets op.  De praktijk biedt een "senioren-gezondheidsonderzoek" aan: een uitgebreid lichamelijk onderzoek, en daarnaast een bloedonderzoek, erop gericht om de meest voorkomende ouderdomskwalen in een vroeg stadium te herkennen. Tevens is er tijdens dit onderzoek aandacht voor mogelijke gedragsveranderingen ten gevolge van dementie.


Puppy party

Een nieuwe pup in huis is leuk, maar er komt nogal wat bij kijken: voeding, zindelijkheidstraining, parasietenbestrijding en vooral: opvoeding !  De praktijk houdt regelmatig "puppy party's".  Dit zijn voorlichtingsavonden voor puppy-baasjes, waarbij veel belangrijke opvoedingsaspecten aan bod komen. Eigenaren die met hun pup in de praktijk geweest zijn krijgen automatisch een uitnodiging voor de eerstvolgende puppy party.


Fretten en konijnen

Ook fretten en konijnen zijn "graag geziene" gasten in de praktijk. Naast routine behandelingen zoals vaccinaties en oormijtbehandelingen, worden ook operaties uitgevoerd zoals sterilisatie: fretten worden gesteriliseerd ter preventie van aanhoudende loopsheid, konijnen kunnen gesteriliseerd worden ter preventie van tumoren van de baarmoeder. Ook gebitsbehandelingen worden frequent uitgevoerd, waarvoor de kliniek o.a. miniatuur gereedschap heeft ontwikkeld. Overigens is een narcose bij fretten en konijnen veilig te noemen.


Gedragsspreekuur

Bij honden komen regelmatig gedragsproblemen voor die met behulp van adviezen en training te corrigeren zijn. Assistente Hilda is een gediplomeerd en ervaren gedragsdeskundige, 10 jaar instructeur geweest bij hondenopleiding "de Nootekraker", en daarna de opleiding gedragstherapeut honden gevolgd. Het is mogelijk om met Hilda een consult af te spreken waarbij de gedragsproblemen van de hond geanalyseerd worden en waarna een behandeladvies opgesteld wordt. Hetzelfde geldt voor gedragsproblemen bij katten, ook hiervoor heeft Hilda een opleiding gevolgd en ook hiervoor kunt u haar advies inwinnen.